Архив новини

Документи – НАПОО – НКТ за ECVET в България

Пълен текст »


Публикувано на: 19.04.2016

Дейности и събития на НАПОО като НКТ за ECVET в България

Секторни квалификационни рамки и Европейската кредитна система в ПОО (ЕСVЕТ)
Кръгла маса със специалисти от ИКТ сектора – експерти, директори, преподаватели от средни и висши училища,… Пълен текст »


Публикувано на: 19.04.2016

Весели празници!

Светло посрещане на Коледните и Новогодишни празници!
С пожелание за крепко здраве, мъдрост, действена вяра и съзидателна воля за полезни инициативи! Бъдете щастливи и успешни в личната и професионалната пътека!… Пълен текст »


Публикувано на: 23.12.2015

Рамково споразумение за обмен на информация между МОН, МТСП, АЗ и НАПОО

Днес, 17 декември 2015 г. Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев , Изпълнителният директор на Агенция по заетостта Валентина Георгиева и председателят на НАПОО Емилияна Димитрова подписаха рамково споразумение за сътрудничество чрез предоставяне на данни.… Пълен текст »


Публикувано на: 17.12.2015

Онлайн уебинар относно предстоящото заявяване на задължителната документация от ЦПО през ИС на НАПОО

До ръководителите на ЦПО,
Във връзка със заявяване на задължителна документация за 2016 г.
Уведомяваме ви, че във връзка с въвеждането на новия модул  в ИС на НАПОО за подаване на заявки за задължителна документация от ЦПО,… Пълен текст »


Публикувано на: 16.12.2015

Национален форум „Участието на България в електронната платформа за учене на възрастни в Европа – EPALE”

На 11.12.2015 г. в София  се проведе Националния форум „Участието на България в електронната платформа за учене на възрастни в Европа – EPALE”, организиран от Министерството на образованието и науката. … Пълен текст »


Публикувано на: 16.12.2015

Проект на НАПОО – с награда от конкурс на ИПА за добри практики

navet-prise-from-ipa

На 08.12.2015 г. в Дома на Европа на официална церемония Институтът по публична администрация отличи най-иновативните практики в държавната администрация. В категорията „Електронно управление“ НАПОО се класира на почетното трето място.… Пълен текст »


Публикувано на: 09.12.2015

Сътрудничество между България и Турция в областта на професионалното образование и обучение

03.12.2015

На работна среща в НАПОО на 03.12.2015 г. инж. Емилияна Димитрова, председател на НАПОО и г-н Мустафа Хилми Чолакоглу, заместник-подсекретар на турското Министерство на националното образование,… Пълен текст »


Публикувано на: 09.12.2015

Класификацията ESCO – мост между отделните квалификационни системи в ЕС

На 6 ноември 2015 г. в гр. Брюксел, Белгия се състоя първата среща на работната група „European Skills, Competences, Qualifications and Occupations“ (ESCO). На събитието присъстваха експерти от държавите- членки,… Пълен текст »


Публикувано на: 08.12.2015

Шеста Национална ReferNet конференция на тема „Европейски измерения в професионалното образование и обучение“

Уважаеми дами и господа,
Екипът на европейската мрежа за обмен на опит в областта на професионалното образование и обучение ReferNet в България Ви кани да вземете участие в Шестата Национална конференция на тема: „Европейски измерения в професионалното образование и обучение“.… Пълен текст »


Публикувано на: 30.11.2015

Гъвкави квалификации за променящия се пазар на труда – мисия на ECVET

На 5 и 6 ноември 2015 г. в гр. Барселона, Испания, се проведе 6-тия годишен форум, посветен на Европейската кредитна система в професионалното образование и обучение.… Пълен текст »


Публикувано на: 21.11.2015

Актуално състояние и тенденции за развитие на ПОО в перспективата на УЦЖ

На 2 и 3 ноември 2015 г. по време на семинар, проведен в гр. Брюксел, Белгия, бяха представени основните резултати от проведено емпирично изследване в 28 държави-членки на Европейския съюз (ЕС),… Пълен текст »


Публикувано на: 16.11.2015

Регистър на експерти по валидиране

Във връзка с функцията на Националната агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/ методически да подпомага центровете за професионално обучение /ЦПО/, които извършват процедури по валидиране,… Пълен текст »


Публикувано на: 16.11.2015