Cedefop организира снимков конкурс за ученици и курсисти от професионалното образование и обучение

CedefopPhotoAwardОт 20 до 24 ноември 2017 г. Европейската комисия организира за второто издание на „Европейска седмица на професионалните умения“ (#EUVocationalSkills) за да представи многобройните възможности на професионалното образование и обучение (ПОО) пред млади и възрастни да открият своя талант и да развият специфични знания и умения за настоящите и бъдещите работни места.

Една от дейностите за показване предимствата на ПОО е снимковия конкурс #CedefopPhotoAward, който се организира от Европейския център за развитие на ПОО (Cedefop) – агенция на Европейската комисия.

Учащи в програми за ПОО от всички възрасти са поканени да участват чрез поредица от снимки и кратък текст, разказващи на света за тяхно колективното преживяване по време на обучението им. Според правилата, участието е по групи от по двама или трима обучаеми. Индивидуални кандидатури не се приемат.

Победителите ще пътуват до Брюксел, Белгия за закриващата церемония на „Европейска седмица на професионалните умения“ на 24 ноември. Класираните на второ място пък ще имат възможността да посетят Международния филмов фестивал в Солун, Гърция (#TIFF58) на 2 ноември. На двете събития в рамките на специално изложение те ще трябва да представят своята история. Cedefop и Европейската комисия ще покрият всички разходи по транспорта и настаняването на първите два отбора, както и на един техен преподавател.

Крайният срок за участие в конкурса е 15 юли 2017 г., а кандидатурите се приемат по електронната поща на адрес cedefopphotoaward@cedefop.europa.eu като в полето „относно“ следва да се изпише „CedefopPhotoAward 2017“.

 

Официална страница:

http://www.cedefop.europa.eu/en/tags/cedefopphotoaward

 

Брошура (на английски език):

http://www.cedefop.europa.eu/files/2017_photoaward_leaflet.pdf

 

Правила за участие (на български език):

http://www.cedefop.europa.eu/files/2017_cedefop_photo_award_rules_bg.docx

 

Форма за участие (на български език):

http://www.cedefop.europa.eu/files/2017_cedefop_photo_award_application_form_bg.docx


● Публикувано на 15.05.2017 ● Последна редакция 15.05.2017●