НАПОО – домакин на работна среща по проект по програма “Леонардо да Винчи”, дейност “Партньорства”

лого на проект FooDrinksНа 29 и 30 септември 2011г. Националната агенция за професионално образование и обучение бе домакин на първата работна среща по проект “Повишаване качеството на обучението по професията Техник-технолог по качество на храни и напитки чрез обмен на европейски опит и иновации в обучението“ – “FooDrinks“. Проектът е финансиран със средства по Програмата за “Учене през целия живот”, секторна програма “Леонардо да Винчи”, дейност “Партньорства”.
Работната среща бе открита от Председателя на НАПОО – г-н Деян Пушкаров, който в приветствието си към участниците пожела успешно реализиране на проектните дейности и изграждане на стабилно работещо партньорство между институциите, включени в проекта.
В двудневната работна среща взеха участие представители от всички институции, включени в проекта от следните държави: Испания, Франция , Румъния ,Турция, Гърция и Унгария .
Целите, дейностите и очакваните резултати от проекта бяха представени пред широка аудитория от специалисти от Министерството на образованието, младежта и науката, Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии, Асоциация на месопреработвателите, Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.
Проектът “FooDrinks“ е насочен към създаването на широка партньорска мрежа от европейски организации, ангажирани с професионалното образование и обучение в областта на контрола на качеството и сигурността на храните.
Резултатите от реализираните дейности ще послужат за база при разработване на основния продукт на проекта – два модула за обучение по професията “Техник – технолог по качеството на храни и напитки”, предназначени за професионалните гимназии и центровете за професионално обучение.
Разработените модули ще допринесат за повишаване качеството на обучението, отговарящо на европейските изисквания в областта на безопасността и сигурността на храните.
За успешното реализиране на проекта и за популяризирането на резултатите, НАПОО ще разчита на сътрудничеството и активното участие на организациите на работодателите от двата бранша – Асоциацията на месопреработвателите и Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци от България.