Как се става ръководител на отдел „Транспорт“

Героят на нашата история се казва Милен, млад, енергичен мъж, с амбиция да успее в живота и своята  професия. Воден от страстта си към техниката и машините и със самочувствие, че е добре подготвен в  професионалната гимназия има късмет да попадне в  една от най-старите фирми в града на липите с повече от 100 годишна история. Компанията носи знаково име, сякаш неслучайно в него е закодирана основната идея за бъдещето й, да бъде винаги сред първите, да е в прогрес и да не спира да се развива. Компанията е лидер в производството на висококачествени технически отливки от чугун.

Така преди повече от 14 години, Милен започва като автомонтьор, попада на  своето място, сред екип от професионалисти. Бързо се учи и с младежко любопитство усвоява първите си практически уроци.

Открива в лицето на ръководството амбициозни колеги и истински приятели, които ценят и уважават своите служители и полагат грижи за повишаването на тяхната квалификация.

Не след дълго време му е предложен курс за придобиване на професионална правоспособност- водач на електрокари и мотокари, организиран от ЦПО в гр. Стара Загора. Милен  завършва курса и  продължава да се стреми към нови знания и умения. Лидер по душа, младият професионалист скоро е повишен в Организатор производствено звено и вече отговаря за екип от 10 човека.

В компания като “Прогрес“АД,  хора като Милен не остават незабелязани. Ръководството му гласува доверие и след няколко години младият мъж е част от  мениджърския екип като Ръководител отдел „Автотранспорт“.

Така не свърша вдъхновяващата история на Милен. Младият професионалист, преминал обучение в ЦПО, по-късно е поканен за преподавател, а неговата прогресивна компания „Прогрес“ осигурява през годините работни места за практическо обучение на курсистите на центъра за професионално обучение.

 

Малката история на Милен е получена  в НАПОО в рамките на инициативата „Малка история за ПО“, като част от дейностите по проект „Качество и ефективност“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд