Улеснение за кандидатите за обучение – Как да намерим подходяща професия и да сравним ЦПО чрез НАПОО?

Уважаеми госпожи и господа,

НАПОО се развива всекидневно и разработва нови помощни инструменти, с цел – улесняване и подпомагане на Вашето професионално обучение и развитие.

Можете да се запознаете с инструкцията за работа с нашата търсачка за професии, както и сами да изберете между кои ЦПО да направите сравнение.

За целта, моля изберете от заглавната страница на нашия сайт раздел „За граждани“.

Следващата стъпка е да влезете в подраздел „Търсене на професия и сравняване на ЦПО“.

  • Във формата за търсене напишете ключова дума, свързана с желана от Вас професия. След натискане на бутона „ТЪРСЕНЕ“ пред Вас ще се покаже списък с професиите, които съдържат Вашия избор.
  • При кликване върху професията ще се покаже описание на професията и възможностите за професионална реализация по НКПД.
  • След текста при натискане на бутон „ИЗБЕРИ ЦПО“ ще отидете на екран, който представя всички ЦПО в страната, предлагащи обучение по Вашия избор за цялата страна.
  • С клик върху картата на България можете да видите областите и броя на ЦПО, които предлагат обучение по Вашия избор. Посочете удобна за вас област. На екрана се появява списък на ЦПО – тук можете да се запознаете с данните на центровете.
  • С клик върху наименованието на ЦПО се появява бутон „ИЗБЕРИ ЗА СРАВНЕНИЕ“ и се активира екран, на който с клик върху наименованието на ЦПО, то се маркира в списъка за сравнение. Можете да избирате неограничен брой центрове за сравнение.
  • След като маркирате желаните от Вас ЦПО за сравнение, моля затворете прозореца с бутон „Х“ в горния десен ъгъл.
  • Пред Вас ще се визуализират ЦПО, които сте маркирали за сравнение в долната част на страницата.
  • Бутон „СРАВНИ ЦПО“ Ви дава полезна информация за състоянието на избраните от Вас центрове по определени критерии, които да подпомогнат Вашия избор.

Използването на горепосочените инструменти ще Ви бъде от полза за правилния избор на обучение и обучаващ център.

Екипът на НАПОО е винаги на Ваше разположение при възникнали въпроси.